HTML

Szentföldön jártunk

Régi vágyam volt, hogy a bibliai helyszíneket a valóságban is láthassam. És ez most valóra vált...

Friss topikok

Linkblog

7. fejezet: Gethsemené kertje

2011.03.31. 11:00 keresztcérna

7.fejezet.

GETHSEMÁNÉ KERTJE.

 

Jézus Jeruzsálemben a Gethsemáné kertben töltötte utolsó, elfogatása előtti estéjét.

Maga a gethsemáné szó olajprést jelent. Ez arra utal, hogy a domboldalon, nagyon sok bőségesen termő, olajfaliget volt. Itt most is hatalmas méretű, több évszázados korú fákat láttunk. Az olajfáknak, igaz megvan az a tulajdonságuk, hogy a levágott, lepusztult fa is képes új hajtást hozni, megfiatalodni, kisarjadni. Amikor ott voltunk szerencsénk is volt, mert éppen, egy olajbogyó szüretet láttunk. Bemutatjuk.

Jézus, az utolsó pászka vacsora után, tanítványaival együtt a kertbe jött. Az evangélisták beszámoltak arról, hogy Jézus halálfélelemtől gyötörten, imádkozással töltötte az utolsó éjszakát. Nekünk egyszerű embereknek, nehéz ezt felfogni, hogy Ő aki, Isten fia volt, tudta a másik világ valóságát, miért is volt ilyen halálfélelme. A fizikai kínzásokat látta előre, attól félt, nem tudjuk rá a magyarázatot.

Jésus, Judás árulása után, innen a Gethsemáné kertből indult el golgotai utjára.

 

 

 

 

A hatalmas törzsű olajfák. Vajon ki tudja a korukat?

 

 

 

 

 

 

 

Amikor ott jártunk, éppen szüretelték az olajbogyót. Az olajbogyó nagyon egészséges, jó élettani hatása, hogy szabályozza a szervezet vizháztartását. Amióta hazajöttünk is rendszeresen fogyasztjuk.

 

Nemzetek temploma

A Gethsemáné kertben emelkedik, a Jézus szenvedése előtti utolsó éjszakájára emléketető nemzetek temploma. Nevét onnan kapta, hogy az épitkezés költségeihez szinte a föld összes országa hozzájárult.

A Nemzetek temploma, épitéséhez szinte a föld minden országa hozzájárult. 

 

 

 A Nemzetek Temploma a Gecsemáné kertben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A szentély nagyméretű mozaikján az az evengéliumi esemény látható, amikor a hálálfélelmével küzdő Jézust egy angyal vigasztalja.

 

 

 

 

 

 

 

A főoltár előtti szikladarabon, Jézus a szenvedése előtti utolsó éjszakán imátkozott.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://almaimutjan.blog.hu/api/trackback/id/tr92538622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása